2020>>

Innerlijk & Uiterlijk

Schilderijen – Architectuur – Tekeningen/grafiek/strips – Plein air – Onderwijs – Engagement – Publicaties – Links – PDF – Video

_______________________

Chinese chickens

Draken

De grote draak van Çesky Krumlov

Keltische draken – Kupka’s Cenotaaf

Oosterse Draak – Ouroboros

Portretten

Stefan – Roman – Sander

Architectuur

Rottum

Na 25 jaar besluit ik de beschrijving van de Vrijstaat Rottum weer op te pakken, het is toch een heel aardig project.

De Kolos van Rottum – De Orgelbaai

Bovendien zijn veel ‘uitvindingen’ die ik rond die tijd deed inmiddels werkelijkheid geworden, van smartphone tot zelfsturende auto’s. En sociale kwesties als energiewinning en industriele stedebouw zijn inmiddels urgent.

Verkeer in Rottum

Tekeningen/grafiek/strips

Putler

.

Plein air

Dank zij Covid19, teken ik in mijn eigen achtertuin.

Cappadocië

Onderwijs

classical ART college

Ik zet een online kunstacademie op met 4 cursussen van elk 25 lessen, waarin theorie wordt verweven met praktijkoefeningen, na elke 5 lessen aangevuld met een online reflectie. Maar na een paar jaar wordt het me te veel en besluit ik het af te bouwen. Het aanbod was als volgt:

Compositie en expressie

Een overzicht van de compositorische basisprincipes, gevolgd door drie verschillende methoden: geometrisch, dynamisch en muzikaal. Gekoppeld aan verschillende benaderingen van expressie en gecombineerd met een leergang schildertechnieken.

Ruimtelijke illusie

Over de plastische suggestie van ruimte gevolgd door dieptewerking in respectievelijk optisch, atmosferisch en geometrisch perspectief, eindigend met diverse toepassingen. Samen met technieken in materialen van pastel tot olieverf.

De anatomische figuur

Hoe het menselijk lichaam is opgebouwd en de anatomie van het portret. Torso en de ledematen worden behandeld, evenals de verschillen tussen mannen en vrouwen en de geschiedenis van het schoonheidsideaal. Aangevuld met een cursus tekentechniek

De kunst van de wereld

Begint in de oude steentijd. Behandelt dan de opkomst van hoogculturen in Eurazië en de klassieke cultuur in Europa. Vervolgt met de kunst en cultuur van de rest van de wereld.

.

Engagement

.

Een koepelorganisatie “Classical Art Center”, coordineert de activiteiten van de aangesloten organisaties: De Klassieke Salon, ILFAS. classical ART college, Chain, e.a..

Voor het Classical Art Center, bouw ik een mondiale artistdatabase met duizenden ‘skillbased’ kunstenaars uit alle landen ter wereld:

www.artistdatabase.org

Ter gelegenheid van het honderdste vriendschapsverdrag richt de provincie Shaanxi, China een speciaal museum in. Ik organiseer de bijdragen van Groningen en Drenthe.

Een alarmerend bericht van de woningcorporatie noopt tot actie: de atelierpanden (waaronder het mijne) zouden moeten worden herbestemd. Ik mobiliseer de huurdersvereniging en de kunstenaarsbonden, er wordt een lobby en allerlei vormen van overleg opgezet. Ik stel dossiers samen en – van het een komt het ander – formuleer een ‘bottom-up’ beleidsstructuur voor de beeldende kunsten: “Opzet Platformbeleid”
Hiervoor bouw ik een nieuwe, nationale database met overzichten van kunstproductie, kunstpresentatie en kunsteducatie:

www.kunstdatabase.nl

.

Publicaties

.

Ik schrijf een verhandeling: “De Stier van Picasso”

Het gaat over de intrinsieke, formele en onderscheidende waarden van de kunst, haar culturele en historische functies en de manier waarop – in de hedendaagse mythe van de avant-garde – al deze waarden zijn omgevormd tot hun tegendeel.

Ik schrijf een groot aantal beleidsbrieven en verhandelingen voor de Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars – Beroepsorganisatie van Kunstenaars – Kunstenaarsbond – Platform Beeldende Kunst over ateliervoorzieningen en kunstbeleid

.

Link

.

www.artistdatabase.org

www.kunstdatabase.nl

www.classicalartcentre.com

www.classicalartcollege.com

.

PDF

Click here to open PDF: Rottum Appendix I.

Click here to open PDF: Resume ILFAS 2020

Click here to open PDF: Platformbeleid beeldende kunst

Click here to open PDF: Vladolf Putler

Video

Forma Aktua.

Click here to open video: Hands across the Pacific:

https://www.artvrpro.com/exhibition/19110/detail?artvrpro_=ccbdg3a8bffg27dg94b3fcb49887c1b0&from=other